Zamanın AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yaptırılan ve yılda 10 milyon turistin geleceği iddia edilen ve 750 milyon dolara mal olan Ankapark'ın kapısına kilit vurularak resmen kapatıldı. Yaşanan bu son dakika gelişmesi sonrasında Gökçek bir açıklamada bulunmaktan kaçınmadı.

Başkent Ankara'da zamanın Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yaptırılan ve yılda 10 milyon turistin geleceğini iddia ettiği Ankapark'ın zarar etmesi sonrasında kapısına mühür vuruldu. Bir demir yığını haline gelen ve 750 milyon dolar para harcanan Ankapark'a giden olmadı ve kapısına kilit vuruldu. Parkta çalışan personeller işsiz kalırken sadece bir bekçinin kalması da gözlerden kaçmadı.

Ankapark Battı

20 Mart 2019 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Ankapark'a beklenen ilgi olmayınca ilk olarak bilet fiyatlarında indirime gidildi. Bu parkı yıllık 26 milyon lira karşılığında kiralayan şirkette personellerine parasını ödeyemez hale gelmişti.

Bir süre öncesinde Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Ankapark için çarpıcı ifadeler kullanmış ve batmak üzere olduğunu söylemişti. 

Editör: TE Bilişim