Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret ile ilgili skandal bir açıklamaya imzasını attı. Avrupa'ya nazaran ülkemizde asgari ücret ile satın alma gücünün yerinde olduğunu söyledi.

AKP'li Zehra Zümrüt Selçuk yine bir skandal açıklama ile sosyal medyada zirvede yer aldı. Avrupa İstatistik Ofisi tarafından yapılan ilk açıklamalar doğrultusunda Selçuk ilginç ifadeler kullandı. 2020 senesi için asgari ücret net olarak 2 bin 324 lira olarak açıklandıktan sonra AKP'den 75 lira jest haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü.

Asgari Ücrette Zirvedeyiz

Selçuk yaptığı açıklamasında ülkemizdeki asgari ücretin diğer Avrupa ülkelerine nazaran satın alma gücünde lider olduğunu söyledi. Selçuk, 2019 senesinde 2 bin 20 lira olan asgari ücrete yeni yılda yüzde 15 gibi bir zam yaparak 2 bin 324 lira yaptıklarını ve bu rakam ile birlikte enflasyon değerlerinin 3 puan üzerinde bir artış yakaladıklarını dile getirdi.

Avrupa ülkeleri arasında asgari ücret artışında ikinci ülke olduklarını belirtti. Selçuk, 2020 yılında asgari ücrette satın alma gücüne göre İspanya, Yunanistan, Portekiz, Sırbistan ve Bulgaristan gibi ülkeleri geride bıraktıklarını ve oldukça iyi bir durumda olduklarını sözlerine ekleyerek oldukça büyük tepki aldı.

Editör: TE Bilişim