AKP'nin son seçimlerde yüzde 72 oy aldığı Rize'de 60 kişilik kadro için iş başvurusu yapan vatandaşların sayısı 16 bin oldu. İşsizliğin ne derece zorlu şartlara kadar geldiğinin bir göstergesi olduğu bu sayı ekonomik krizin boyutlarını da gözler önüne serdi.

AKP hükümetinin kalelerinden biri olan Rize'de 60 kişilik kontenjan açılan sürekli iş kadrosu için başvuru yapanların sayısı 16 bine kadar yaklaştı. Rize'de yerel bir haber sitesinden gelen son bilgiler ışığında Gençlik ve Spor Bakanlığı, il müdürlüklerine görevlendirilmek üzere toplamda 3 bin işçi alacağını duyurdu.

İşe Alım Kura Çekimiyle

Bu kadrodan 60 kadarı da Rize'ye ayrıldı. Bu kadrolarda yer alabilmek adına ise Rize'den 60 kişilik kadro için başvuranların sayısı 16 bin oldu. Bu başvurulardan 12 bin kadarı temizlik işçisi kadrosuna gerçekleştirildi. Kadrolara girebilmek için başvuruların 11-15 Şubat tarihleri arasında yapıldığı belirtilirken işe alınanların da 27 Şubat tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura sonucunda belirleneceği ifade edildi.

Daha öncede Zonguldak'ta bulunan Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TTK) alınması planlanan 1000 yeraltı üretim işçisi için yapılan başvuruda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde gece yarısından itibaren sıraya giren vatandaşlar arasında büyük bir izdiham yaşanmış ve Vali Erdoğan Bektaş açıklama yaparak tüm başvuruların değerlendirileceğini söylemişti.

Editör: TE Bilişim