Bank Asya'nın yönetimine polis baskınıyla el koyulmasına tepki gösteren Manisalılar, bankalarına destek olmaya devam etti. Erken saatlerden itibaren Bank Asya Manisa Şubesi'ne giden vatandaşlar, hesap açtırarak ve para yatırarak bankalarına sahip çıktı. Manisalı 25 yıllık öğretmen İlhan Filiz (52) de arabasını satıp parasını Bank Asya’ya yatırarak destek oldu.

Dün alyanslarını bozdurup parasını bankaya yatıran Ümran Güzeldağ, bugün de 2,5 yaşındaki oğlu adına hesap açtırıp 100 lira yatırarak Bank Asya’ya sahip çıktı. Manisalılar bugün de alınteri dökerek kazandıkları paralarını, altınlarını tereddüt etmeden, en güvendikleri banka olan Bank Asya'ya götürdü. Bank Asya Manisa Şubesi önünde, ellerinde Türk bayraklarıyla "Milletin bankası" ve "Para yatırmaya geldik" dövizleri açan müşteriler, dişinden tırnağından arttırarak kenara koydukları birikimlerini bankaya teslim etti. Bir grup banka müşterisi de aldıkları karanfilleri, banka personeli ve sırada bekleyen müşterilere verdi. Sırada bekleyenlerden bazıları da Kur'ân ve Cevşen okuyarak manevi destek oldu. 

78 yaşındaki Nusret Muğla, hesabına 200 dolar yatırarak bankasına destek oldu. Bankasına sahip çıkmak için bu parayı yatırdığını dile getiren Muğla, “Bankamızı batırmalarına izin vermeyeceğiz. Bu zamana kadar bankamızın yanındaydık, Allah’ın izniyle bundan sonra da maddi manevi yanında olmaya devam edeceğiz. Burada önceden hesabım vardı, evde ne var ne yok onları da getirip bankamıza destek olmak için yatırdım. Her zaman bankamızın yanındayız.” dedi.

Emekli Muhammed Doğan (54) da Bank Asya’ya yapılanın zulüm olduğunu söyledi. Eşi ve çocuklarının sağdan soldan topladıkları 500 lirayı destek olmak için bankaya yatırdığını dile getiren Doğan, “Eşim ve çocuklar 500 lira para biriktirmişler, elçi olarak beni gönderdiler ve bankamıza destek olmak için parayı yatırdım. Bank Asya’ya polisle yapılan operasyon yanlıştır, hukuk dışıdır, haksızlıktır ve zulümdür. Biz bankamıza maddi manevi destek olmak için varız. Bank Asya’da hesabım vardı ama hesabımda para yoktu. Tekrar doldurmaya geldik, nakit para getirdik.” diye konuştu.

ARABASINI SATIP BANKAYA YATIRDI

25 yıldır öğretmenlik yapan İlhan Filiz de arabasını satıp bankaya yatırarak destek oldu. Arabasını 26 bin liraya sattığını ve paranın hepsini bankaya yatırdığını dile getiren Filiz, “Bankama sahip çıkmak için hemen gidip arabamı sattım. Destek olmak için de parasını bankaya yatırdım. Bankamıza varımız yoğumuz feda olsun.” dedi.

2,5 YAŞINDAKİ OĞLUNA HESAP AÇTIRARAK DESTEK OLDU

Ümran Güzeldağ da 2,5 yaşındaki oğlu Abdullah Sait Güzeldağ adına hesap açtırıp para yatırarak bankasına destek oldu. Hesaba 100 lira yatırdığını belirten Güzeldağ, “İnşallah bankamıza böylece destek olacağız. Bu yapılan, haksız ve hukuksuz bir operasyon. Aslında sadece Bank Asya ile alakalı bir durum değil, memleketimizle ilgili bir durum. Dün alyansımızı bozdurup destek için parasını yatırdım, bugün de oğlumu getirip onun adına hesap açtırıp 100 lira destek olmak için para yatırdım.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim