Ayda 800 TL alarak avlusuna kurdurduğu bankamatik, cemaati ikiye böldü. Kimi "faiz haramsa, bu ATM'nin burada ne işi var?", kimi "Geliri camiye kalır" diyor.

Dikmen'deki Sokullu Mehmet Paşa Camii'nin avlusuna kurulan bankamatik cemaati ikiye böldü.

Cemaatin bir bölümü "Camide bankamatik olmaz, haramdır" derken bazıları ise "Camiye yapılan hayır işlerini bu şekilde daha iyi yapıyoruz. Cemaatimizdeki çoğu yaşlı kişi bankalara gidemiyor. Bu bankamatik sayesinde rahatça işlemlerini hallediyor" görüşünü savundu.

Sokullu Mehmet Paşa Camii Derneği'nin muhasebecisi Etem Akkaya ise bankadan aylık 800 lira kira aldıklarını ve bunun cemaatin camiye yaptığı bir yıllık bağışa denk geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bankamatik için yapılan ‘Faiz lobisi buraya da mı girdi, faiz haram ve bu işi yapanın camide ne işi var’ gibi ifade kullananlar cami cemaatinden değildir. Bankamatiğinin caminin içerisinde olmasının hiçbir haram tarafı yoktur. Bankamatiği buraya getiren benim eğer bu yaptığımızın günahı varsa vebali benim boynuma. Biz cemaatimiz için bu işlere giriştik birkaç banka ile yine görüştüm. Caminin yanına birkaç ATM daha koyduracağız.”

TARTIŞMA AZ DAHA KAVGAYA DÖNÜŞÜYORDU

Cemaat arasındaki anlaşmazlık az kalsın kavgaya dönüşüyordu.

Farklı görüşü savunanlar arasında yaşanan tartışma yine cemaatin araya girmesi ile büyümeden önlendi.

Editör: TE Bilişim