Geçmişi 88'lere dayanan modern AVM'lere talep oldukça artmıştı. 2008 krizinden sonra oluşan ekonomik gelir AVM'leri adeta baş tacı ilan etti.

Evet AVM'ler gözümüzde her zaman kalabalık yerler olarak bilinir ama aslında buraya kuru kalabalık diyebiliriz. Yani sadece vakit geçirmek amaçlı veya teknolojik araç, kıyafet vs şeyleri incelemek amaçlı gidilen bir yer. Alışveriş  yapan insanlar ile alışveriş yapmayan insanların arasındaki fark oldukça fazla. Koronavirüs salgınıyla da şu anda iki kesimde gidemiyor bu da geliri epeyi etkilemiş durumda.

AVM trafiği yapılan araştırmalara göre geçen yıla göre hayli düşmüş durumdaydı zaten. Görünebileceği üzere üst segmentli markalar mağazalarını kapatılıp yerlerini alt segmentli markalar şube açmıştı. Diğer yandan kiralar dolar kuru üzerinden sabitlenmiştir ve feshetmenin maliyeti oldukça yüksektir. Bu sebeple bazı mağaza sahipleri zararın neresinden dönsek kardır mantığıyla işletmeye devam edip kontratın bitmesini beklemekte. Bu zor süreçten sonra da tüm dünyada AVM'lerin eskisi gibi insanlar tarafından rağbet görüleceği pek düşünülmüyor. 

Editör: TE Bilişim