Gün içerisinde Avrasya Tüneli’nin resmi internet sitesinden Tünelin geçiş ücretlerinde yarın sabahtan itibaren yeni fiyat uygulamasına geçileceği bilgisi verilmişti.

Konu ile ilgili birçok haber kanalı ve internet sitesi “Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam yapıldı” şeklinde haberi yaparken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'ndan yeni bir açıklama metni yayınlandı.

AVRASYA TÜNCELİ YENİ ÜCRETİ ‘SEHVEN’ KOYULDU

Zam haberine gelen tepkiler üzerine saatler sonra  Ulaştırm ve Altyapı Bakanlığı yeni bir açıklama geldi.  Avrasya Tüneli’nin geçiş ücretlerinde herhangi bir artış gerçekleşmediğini belirtilirken “Avrasya Tüneli'nin internet sitesinde kısa süreliğine yer alan 'yeni ücret tablosu' siteye sehven konulmuş olup kısa sürede kaldırılmıştır" şeklinde bir açıklama yapıldı.

Açıklamanın devamı şöyle devam etti: “Avrasya Tüneli'nin internet sitesinde kısa süreliğine yer alan "yeni ücret tablosu siteye sehven konulmuş olup kısa sürede kaldırılmıştır. Avrasya Tüneli'nden yapılan geçiş ödemeleri hâlihazırda kullanılan OGS veya HGS hesabından yapılmaktadır. Geçiş ücretleri, son teknoloji ürünü tasarıma sahip serbest akış sistemi yardımıyla ödenmekte ve kullanıcılara kesintisiz yolculuk sağlayabilmek için gişelerde nakit veya kredi kartı ile ödeme seçeneği bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilişim