Salgının olumsuz etkileri ile mücadele etmek için Türkiye olarak çok erken kapsamlı ve kararlı bir strateji uyguladıklarına işaret eden Albayrak, bu stratejinin, salgının ekonomiye olan muhtemel etkisini azaltmayı sağladığını söyledi.

Albayrak, bu sayede normalleşme sürecinin de daha hızlı olması ve daha az bir maliyetle sonuçlanmasını sağlamış olacaklarını dile getirerek, "Bugün itibarıyla, verilen desteklerin tutarı 252 milyar lirayı aştı. Bunun içerisinde eğer ötelenen kredileri, vadesi gelen anapara faiz ödemelerini koyarsak bu rakam yaklaşık 350 milyar lirayı geçiyor. Ekonomik çarpan etkisine bakıldığında 600 milyar lirayı geçen bir rakama ulaştığımızı söyleyebiliriz. Bu paketin ekonomide yakın dönemde gerçekleşecek olan toparlanmayı destekleyecektir." ifadesini kullandı. 

Artık normale geçişin konuşulduğu bugünlerde en önemli konunun istihdam olduğuna dikkati çeken Albayrak, bu süreçte tüm çalışanlar için iş güvencesinin altyapısını oluşturduklarını bildirdi. Albayrak, ilave istihdam için desteklerini artırarak devam ettireceklerini kaydetti.

ÜNLÜ ANKETÇİDEN MANİDAN PAYLAŞIM

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz twitter'dan bir paylaşım yaparak, kendisinin hiç para almadığını ve Bakan Albayrak için icra takibi yapacanı söyledi.

Kemal Özkiraz paylaşımıdan "Yarın Berat Albayrak hakkında icra takibi başlatacağım. Bakanın dediğine göre korona sürecinde 252 milyar dağitmislar. Yani kişi başı 3073 TL. Eşim ve Kızım da kuruş almadık. Ailece 9219 lira alacakliyiz. İcra ile almayı deneyeceğim" dedi.

Editör: TE Bilişim