Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon tahminlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nebati, yaz aylarından itibaren enflasyonda düşüş ve normalleşme görüleceğini kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Cannes'da düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye'nin 2021'i dengeli ve güçlü büyüme ile kapattığını kaydeden Bakan Nebati, enflasyonda yaz aylarından itibaren ve özellikle de yıl sonundan itibaren düşüşün ve normalleşmenin görüleceğini söyledi.

''GEREKENİ YAPIYORUZ''

Nebati, "Enflasyonu yıl sonu itibariyle belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımız devam ediyor. Gerekeni yapıyoruz. KDV ve gıdada indirim yaptık. Elektrikte indirim yaptık. Finansal istikrarla ilgili, gıda komitesiyle de baskıyı giderecek tedbirleri almaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ENFLASYON NİSANDA PİK YAPAR"

Geçen aylarda açıklama yapan Nebati, enflasyonun nisan ayında zirveye ulaşacağını fakat yüzde 50 seviyesini aşmayacağını söylemişti. Bakan Nebati daha önce de enflasyonun ocak ayında zirve yapacağını düşündüklerini belirtmişti.

''BİZ NE YAPTIĞIMIZI GAYET İYİ BİLİYORUZ''

Sosyal medya hesabı üzerinden 22 Kasım 2021 tarihinde paylaşım yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren politikalarımızın günlük hayattaki olumlu yansımalarını görmeye başlayacağız'' ifadelerine yer vermişti.

Editör: TE Bilişim