Dolar kurunun yükselmesi ile birlikte akaryakıt fiyatlarına peş peşe zamlar geldi. Neredeyse 2 günde bir gelen kuruş hesabı zamlara alıştık derken dev zam yolda. Benzine 7 TL zam geleceği iddia edildi.

Yaşanan istikrarsızlıklar, enflasyon politikaları ve tüm bunlara bağlı olarak artan dolar / euro kuruna endeksli akaryakıt fiyatları sürekli zamlanıyor. Hemen hemen 2 günde bir akaryakıta zamlar geliyor. Bu zamların kuruş olarak gelmesi hesap yapmayı bile zorlaştırır hale geldi.

Söz konusu zamlara ek, son 2 haftada akaryakıta indirimler de geldi. Ancak en son dün akşam saatlerinde akaryakıta yine zam geldi.

9 Aralık 2021 yani bugün itibari ile 10,32 TL’den pompa fiyatı işlem gören benzin 9 Kasım 2021 tarihinde 8,09 TL’den işlem görüyordu. Yani toplamda bir ayda 2,23 TL zam gelmiş durumda.

ilan365.net'te yer alan habere göre, benzine yapılması gereken daha 4,20 TL'lik bir zam daha var. Dolarda yaşanan yükselişler de hesaba katıldığında bu kuruş zamların devam edeceği düşünülüyor. Dolayısıyla benzinin litresine iki ay içerisinde yaklaşık 6 ila 7 TL arasında bir zam daha gelmiş olacak.

Editör: TE Bilişim