Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in haberine göre, gıda ürünlerinde yaşanan fahiş zamlar en temel gıda maddelerinde bile hissedilir oldu.

Dolma, pilav, tatlı, salata, helva ve börek gibi yemeklerin vazgeçilmez lezzeti çam fıstığının kilogramı yapılan son zamlarla beraber 1000 liraya satılıyor. Aynı ürünün Almanya’da ise kilogram satış fiyatı 53 Euro.

Gıda fiyatlarına son yapılan zamlar ile vatandaşın alım gücü iyiden iyiye düştü. Tavuktan yumurtaya zeytinyağından Ayçiçek yağına yapılan fahiş zamlar sonrası vatandaş ucuz protein kaynaklarından da mahrum kaldı.

Herkes temel gıda maddelerindeki zamlara odaklanırken asıl zam ise dolmalık fıstık (çam fıstığı)’nda yaşandı. 2019 yılında kilogramı 385 liraya 2020 yılında 560 liraya satılan çam fıstığının fiyatı 1000 liraya çıktı. Dolma, pilav, tatlı, salata, helva ve börek gibi yemeklerin vazgeçilmez lezzeti çam fıstığı da yapılan son zamlar sonrası lüks gıdalar arasına girdi.

Marketlerde bir markanın dolmalık fıstığı 997 liraya satılırken bir başka markanın ürünü ise 859 liraya bir diğer markasının ürünü ise 780 liraya satılıyor.
Çam fıstığı Almanya’da ise marketlerde 53 Euro ile 32 Euro arasında satılıyor.

Editör: TE Bilişim