Çankırı ile Ankara'yı birbirine bağlayacak olan karayolu için çalışmalar başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat verilen talimat doğrultusunda bölgeye gidilerek yaşanan sorunlar bizzat Cahit Turhan tarafından gerçekleştirildi.

AK Parti adına konuşan Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik, Erdoğan'dan aldıkları talimat ile Çankırı ile Ankara'yı birbirine bağlayacak olan karayolu için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Başkent'te geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantıda yaşanan sorunları dile getiren Çelik, bu konuda kendilerine yardım edilmesi gerektiğine işaret ettikten sonra Bakan Cahit Turhan bölgeye giderek ilk incelemelerini gerçekleştirmişti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Abdulkadir Çelik, son toplantıda yaşanan sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştıklarını ve kendisinden aldıkları talimat doğrultusunda Çankırı-Ankara karayolunda çalışmaların başlatıldığını ifade etti. 1 haftadır çalışmaların geceli gündüzlü devam ettiği söyleyen Çelik, bölgede şantiyenin kurulduğunu ve gerekli olan tüm ekipmanlarında hazır olduğunu vurguladı.

Çalışmalar Devam Ediyor

Yağmur ve kar yağışına aldırış etmeden bölgede çalışan tüm ekibin dikkatli ve titiz olduğunu ifade eden Çelik, yolu genişletme ile beraber hafriyat işlemlerinin aksaksız idare edilebilmesi için yoğun çaba sarf edildiğinden söz etti.

Çankırı ilçesinde kavşak sorunlarını da toplantıda dile getirildiğini belirten Çelik, fizibilite çalışmalarının sürdürüldüğünü bütün çalışan ekibe ve ayrıca da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarlığını iletti. Erdoğan'ın bizzat çalışmaları yakından takip etmesi için Cahit Turhan'ı görevlendirdiğini söyleyen Çelik, yolun kısa zamanda tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine eklemeden geçemedi.

Editör: TE Bilişim