Öztrak, "Böyle bir makası daha önce hiç yaşamadık. Üreticiden, tüketiciye doğru korkunç bir enflasyon tsunamisi geliyor" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubatta yıllık tüketici enflasyonu yüzde 54,44'e yükseldi. Böylece, 2002 yılı Nisan ayındaki yüzde 52,7'lik oran sonrasında ilk kez enflasyonda yüzde 50 seviyesi aşılmış oldu.

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımlarda bulunarak, TÜİK’in açıkladığı şubat ayı tüketici enflasyonu üzerinden iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Öztrak paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

– İş başına geldiklerinde nasıl başladılar? 2002 sonunda; Tüketici enflasyonu: % 29,75, üretici enflasyonu: %30,84. Şimdi nasıl gidiyor? 2022 Şubatında; Tüketici enflasyonu: % 54,44, üretici enflasyonu: % 105,01.

ERDOĞAN HAYIRSIZ MİRASYEDİ GİBİ DAVRANDI

Erdoğan’ın partisi iş başı yaptığında kendilerine, 1983 Nisan ayından itibaren, son 20 yılın en düşük enflasyonu ve enflasyonu hızla alt eden bir program emanet edildi. Erdoğan hayırsız mirasyedi gibi davrandı. Enflasyondaki düşüşü kendi kerameti sanıp; yıllarca atıp tuttu.

ALLAH İNSANI SÖYLEDİKLERİYLE SINAR

– Atalarımız ne demiş? “Büyük lokma ye, büyük söz söyleme.” Bugün, tüketicide son 20 yılın, üreticide son 27 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyoruz. Gençlerimiz hayatlarında ilk kez 3 haneli enflasyonla tanıştı. Ne demişler? Allah insanı söyledikleriyle sınar.

– Erdoğan’ın “faiz sebep, enflasyon sonuç” safsatası milleti yaktı. Enflasyonda görülmemiş rekorlar kırılıyor. Üretici ve tüketici fiyatları arasındaki fark 51 puan. Böyle bir makası daha önce hiç yaşamadık. Üreticiden, tüketiciye doğru korkunç bir enflasyon tsunamisi geliyor.

Editör: TE Bilişim