CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TÜİK tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Pazardaki, marketteki fiyatlar ile TÜİK’in fiyatları arasındaki makas açılmaya devam ediyor" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Öztrak, Türk Lirasının son iki ayda kur sepeti karşısında yüzde 11,6 değer kaybettiğine, tüketici fiyatlarındaki artışın ise yüzde 1'in altında kaldığına dikkat çekerek "Anlaşılan TÜİK, Türk parasının pul olması sonucunda artan ithal girdi ve ürün maliyetlerinin, fiyatlara yansıtmamanın yolunu da keşfetti" dedi.

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"YÜZDE 10,5’LİK YIL SONU ENFLASYON HEDEFİNE KİMSE İNANMIYOR"

"TÜİK, Eylül ayı enflasyon verilerini bu sabah açıkladı. Eylül’de Tüketici Enflasyonu yüzde 0,97 oldu.12 aylık enflasyon ise yüzde 11,75 olarak gerçekleşti. Son iki ayda Türk Lirası, kur sepeti karşısında yüzde 11,6 değer kaybetmesine rağmen, tüketici fiyatlarındaki artış yüzde 1’in altında kaldı. Anlaşılan TÜİK, Türk parasının pul olması sonucunda artan ithal girdi ve ürün maliyetlerinin, fiyatlara yansıtmamanın yolunu da keşfetti.

Diğer taraftan, İstanbul Ticaret Odası’nın “Ücretliler Geçinme Endeksi” Eylül’de yüzde 1,5 artarken piyasaların tüketici enflasyonu beklentisi yüzde 1,3 civarındayken TÜİK’in enflasyonu bunların altında kaldı. Daha da sıra dışı olan, Tüketici Enflasyonunun, çekirdek enflasyondaki artışların da çok gerisinde kalması. Pazardaki, marketteki fiyatlar ile TÜİK’in fiyatları arasındaki makas açılmaya devam ediyor.

Hep söylüyoruz, 'TÜİK, hangi marketten, pazardan fiyat topluyorsa, millete de o pazarların, marketlerin adresini versin. Bu ucuzluktan millet de faydalansın' TÜİK, memura sorsun, işçiye sorsun, emekliye sorsun, ev kadınına sorsun. Bir pazar filesi acaba kaça doluyor. TÜİK, damadın talimatını yerine getirmek için enflasyon rakamlarını ne kadar makyajlarsa makyajlasın. Yüzde 10,5’lik yıl sonu enflasyon hedefine kimse inanmıyor."

Editör: TE Bilişim