Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş şöyle devam etti “Ne kadar çilek üretebilecek çiftçi varsa fidesini ben alacağım” dedim. 2 milyon TL verip 700 dönüme yakın arazinin fidesini aldım. Topraklarının başında olsunlar, köylerine terk etmesinler istedim.”

CHP'li Lütfü  Savaş bu arada Hatay’da tarımla zenginleşen ve sonrasında Türk çiftçilerin topraklarını satın almak isteyen Suriyelilere, Türk vatandaşlarının toprak satmamaları için yaptıkları bir çalışmayı da şöyle anlattı:
“Zamanında Yayladağı Kaymakamı Suriyeliler için hibe kredi bularak çilek ve mantar yetiştirtmiş, Suriye’den gelen insanlar bu yolla bayağı zengin olmuşlar. Böyle de olunca Yayladağı’ndaki vatandaşların mülklerine, tarlalarına satın almak için talip olmuşlar.
 Ben bunu duyunca çok üzüldüm,
“Ne kadar çilek üretebilecek çiftçi varsa fidesini ben alacağım” dedim. 2 milyon TL verip 700 dönüme yakın arazinin fidesini aldım. Benim istediğim topraklarının başında olsunlar, köylerine terk etmesinler dedim. Yakında bu çileklerin ilk hasadı yapacağız.”dedi

Türkiye’de en çok göçmenin yaşadığı illerden olan Hatay’da yoğun biçimde bulunan Suriyelilerin çok fazla Covid 19’la karşılaşmadıklarını kaydeden Lütfü Savaş, “Suriyeliler kapalı yaşıyorlar. Çok yabancı insanlarla ilişki kurmuyorlar. Özellikle Suriye’de 33 askerimizin şehit edilmesi olayından sonra biraz daha içe kapandılar. Bu nedenle Suriyelilerden hastalık konusunda ürkütecek bir tablo görünmedi” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş

Editör: TE Bilişim