Denizli'de fırıncı ile marketin arasındaki rekabet vatandaşa yaradı. Rekabet sonucunda Denizli'nin Çardak ilçesinde ekmek 25 kuruş oldu.

Denizli'nin Çardak ilçesinde fırıncı ile marketin arasındaki rekabet sonucu ekmek fiyatları 25 kuruşa kadar düştü. Ancak ekmeği fiyatının bu kadar düşmesi sonrasında vatandaş, 25 kuruşluk ekmeği evcil hayvanları içinde almaya başlayınca fiyatlar bu seferde 75 kuruşa çıktı.

Denizli'de ekmek fiyatları Çardak ilçesinde 25 kuruşa kadar düşürüldü. Vatandaş fiyatların bu kadar düşmesi sonucunda ucuz ekmeği evcil hayvanları içinde almaya başladı. İki esnafın düellosuna market zincirleri de eklenince vatandaş ekmeği 25 kuruştan almaya başladı.

Ekmek 25 Kuruş

İndirimli ekmek konusunda ilk olan esnaf Ali Savur, rekabetin fırıncılarla anlaşamamasından dolayı kaynaklandığını söyledi. Savur önce ekmek fiyatlarının 75, daha sonra 50 ve daha sonra da 25 kuruşa kadar indirdiklerini belirterek, vatandaştan çok fazla talep gördüklerini ifade ederek gündü sadece 3 ekmek alanların fiyatları görünce 30 ekmek kadar aldıklarını ifade etti.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban ise bu durumdan oldukça rahatsızlık duyduklarını belirterek 200 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 25 kuruş olduğunu ve bunun altında fiyattan ekmeği satmanın hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Ekmek

Editör: TE Bilişim