Dolar ve Euro kurunda bir süredir devam eden sakinlik yerini dalgalanmaya bırakıyor.

8.40 bandında seyreden dolar aniden 8.50 banında sıçradı.

Euro ise, yeniden 10 bandına ilerliyor.

Günlerdir sakin seyreden döviz kurunda tansiyon aniden yükseldi. Dolar ve Euro yönünü yukarı doğru değiştirmesi piyasaları da hareketlendirdi. Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta faizleri sabit tutması ve önümüzdeki dönem için de faiz indirimi mesajı içermeyen PPK metni ardından döviz TL karşısında sınırlı düşüşünü sürdürmüştü.

Bu hafta ise döviz kuru sert bir şekilde yükselişe geçti. 8.40 bandında olan dolar, ani bir sıçramayla 8.50 bandına geldi. Uzmanlar dövizde cicim günlerinin bittiğini ve doların yeni bandına demir attığı belirtiyor. Euro ise yeniden 10 bandına doğru rotasını çevirdi.

Diğer yandan dolar ve euronun ateşinin çıkmasında ABD Merkez Bankası’nın (FED) tutanaklarının da etkili olduğu ifade ediliyor.

Toplantı tutanaklarından açıklanan gelişmelere göre bazı Fed yetkilileri varlık alım programının ekonominin gidişatından önce azaltılması gerektiğini düşünürken, bazı yetkililer ise varlık alım programının erken bir tarihte azaltılmaması gerektiğini savundu.

Öte yandan Delta varyantı ve salgının yayılım hızının artması gibi gelişmelerin ekonomideki toparlanma eğilimini etkilediğini düşünen FED üyeleri, enflasyon hedeflemesi konusunda hemfikir kaldılar.

Editör: TE Bilişim