Ekonomist Selçuk Geçer, vatandaşların banka hesaplarından dolar çektiğini açıkladı. Cem Uzan bir süre yaptığı açıklamada dolar hesapları üzerine kontrolün geleceğini ileri sürmüştü.

Milli Gazete'nin haberine göre, ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kendi youtube kanalında dolar bulundurulan banka hesaplarına ilişkin dikkat çeken bir analizde bulundu.

Geçer, hükümet yetkililerin sık sık ciddi ölçüde kur korumalı TL mevduat hesabına geçiş yapılması ile ilgili konuştu. Geçer, rakamlar bakıldığında 2 milyar dolar civarında paranın hesaplardan çekildiğini ancak bu paranın döviz garantili hesaba yatırılmadığını söyledi.

"PARALAR YASTIK ALTINA YIĞILIYOR''

Selçuk Geçer, vatandaşların birikimlerini yastık altına yığdığını söyledi. Geçer, vatandaşın ekonomi yönetimine güvenmediğini ve ''Başımıza bir iş gelir mi'' ''döviz hesabımıza el konulur mu'' gibi endişeler nedeniyle insanların böyle bir adım attığını ifade etti.

CEM UZAN İDDİA ETMİŞTİ

Cem Uzan bir süre yaptığı açıklamada dolar hesapları üzerine kontrolün geleceğini ileri sürmüştü. ''Dolar üzerinde bu yıl belli bir kısıtlama yapılacak. Bu sene Türkiye'yi büyük bir bankacılık krizi bekliyor. Dolara üzerinde kontrol sebebiyle insanlar rahat bir şekilde bankalar üzerinden dolar işlemleri yapamayacak. Hesabından dolar çekemeyecek. Yani ülkemizde dolar her geçen gün daha az bulunan bir emtia olacak'' ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim