Kredi notu en hızlı nasıl yükseltilir? sorusu çok sayıda kredi ihtiyacı olan ancak kredi kullanamayan vatandaş tarafından aranıyor. Kredi notunu yükseltmek isteyenler için en hızlı güncelleme formülleri ile uyulması gereken temel kurallara değineceğiz. Düşük kredini notunu yüksek yapmak için vatandaşların bilmeleri gereken detaylar ile Findeks Notu Yükseltme Yollarını adım adım aktarıyoruz. 

KREDİ NOTUNU YÜKSELTMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER NELER?

Kredi puanları bankacılık işlemlerinin düzenli kullanılması durumunda düzelir. Düşük kredi puanı olanlar için hızlı yükseltme zamanla mümkün. Ancak müşteriler düzenli işlem kullanımını bozmadıklarında kredi notu yükseltmesi çok daha kolay ve beklenenden kısa süreli olacaktır.

Findeks Kredi Puanını yukarı taşımak isteyenler ilk olarak varsa borçlarını düzenli ödeme yapmalılar. Farklı bankalara olan borçlar kontrollü ödeme yapılamıyorsa, borç yapılandırma ile tek çatı altında toplanabilir. Ayrıca kredi puanı yükseltmek için düzenli kredi kartı kullanımı da etkilidir. Mevduat hesabında para olması, ek borçların olmaması da pozitif görünüm sağlar. 

KREDİ NOTU NE ZAMAN GÜNCELLENİR YÜKSELİR?

Kredi notu güncellemeleri belli dönemler ile olur. Müşterilerin kredi raporları günlük işlemlere göre güncellenir. Ancak kredi notu KKB tarafından aylık dönemler ile güncellenir. Kredi notuna etki eden bazı bilgilerin aylık olarak güncellendiği belirtiliyor, güncelleme sıklığı işleme göre değişiklik gösteriyor. Finansal kurumların işlemlerinin raporu etkileme süresi yaklaşık 2 günü işaret ediyor.

ÇOK KÖTÜ KREDİ NOTUNA SAHİP BİRİNİN KREDİ NOTU NE ZAMAN DÜZELİR?

Geçmiş dönem bankacılık işlemleri kredi ve kredi kartı kullanımı nedeniyle çok kötü bir kredi puanına sahip olan bir müşteri notunu zamanla düzeltebilir. Ancak bu bir iki aylık bir süreç içerisinde olmaz. Çok kötü bir kredi puanı olan bir müşteri düzenli borç ödemesi ve kredi kartı kullanımı ile aylık olarak kredi notunu güncelleyecektir. Ancak aylık güncellemeler 0 ile 1900 arasında değişen kredi puan görünümüne küçük katkılar sağlayacaktır. Zaman içerisinde düzenli bankacılık işlemleri kredi görünümüne olumlu etki edecektir. 

KREDİ PUANI ÖĞRENME YOLLARI 2022

Bankalar kredi risk puanı sorgulama işlemleri sunuyorlar. Kredi başvuru aşamasında da banka şubesi müşteri temsilcisi puan hakkında bilgilendirme yapabiliyor. İnternet üzerinden başvurular ise bankaların online işlemleri üzerinden cüzi bir ücret karşılığında sorgulanabiliyor.

Editör: TE Bilişim