İngiliz Economist dergisi, 17 Aralık sabahı İstanbul ve Ankara'daki operasyonda, aralarında kabinedeki üç bakanın oğlu, bir inşaat şirketi patronu, bir banka genel müdürü ve Ak Parti'li bir belediye başkanının da bulunduğu 49 kişinin gözaltına alındığını bu haberin, siyasi düzene ve finansal pazarlarda şok etkisi yarattığını aktardı.

"ERDOĞAN - GÜLEN ARASINDAKİ İKTİDAR MÜCADELESİ"

Bu operasyonun Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin en etkili vaizi Fethullah Gülen arasındaki iktidar mücadelesindeki bir gerginlik olarak görüldüğüne dikkat çekilen yazıda, gözaltılardan sonra Başbakan'ın "Tehditlere boyun eğmeyeceğiz, İstedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler, buna izin vermeyeceğiz. Türkiye, muz cumhuriyeti değil" açıklamalarını aktardı.

"BİR ZAMANLAR EN YAKIN MÜTTEFİKİYDİ"

Dergi yazısında Başbakan Erdoğan'ın, Fethullah Gülen'in taraftarlarını, bakanların, yasanın ve polisin içine sızarak 'Paralel bir devlet' kurmakla suçladığını yazarak şöyle devam etti: "İşin komik tarafı, Ak Parti 2002'de iktidara geldiğinde ordunun siyasi etkisini azaltma konusunda Erdoğan'ın en yakın müttefiki Gülen taraftarlarıydı.

"OYLARIN YÜZDE 50'SİNE HAKİM"

Son anketler, Erdoğan'ın hala oyların yüzde 50'sine hakim olduğunu gösteriyor ki o da önümüzdeki Mart ayında yapılacak belediye seçimlerindeki seçim sandıklarının düşmanlarına karşı gücünü göstereceklerini söylüyor. Ancak Erdoğan, giderek endişeleniyor olmalı."

Editör: TE Bilişim