Ülkemizdeki ekmek israfı gün geçtikçe daha da korkunç bir hal almakta. Günde yaklaşık olarak 120 milyon ekmek üretilirken bunların yüzde 10'unun israf edildiği belirtti. Bu konuda bazı açıklamalarda bulunan Murat Kavuncu, her sene bu israf nedeni ile 1,5 milyar doların çöpe gittiğini ifade etti.

Murat Kavuncu, ekmek israfı ile birlikte gelen merdiven altı işletmelerinden bahsederek bazı açıklamalar yaptı. Günde yaklaşık 120 milyon ekmeğin üretildiğini belirten Kavuncu, bunların yüzde 10'unun israf edildiğini ifade etti. Bu israf ile birlikte her sene 1,5 milyar doların çöpe gittiğini vurgulayan Kavuncu, bundan bir an önce geri dönülmesini sözlerine eklemeden geçemedi.

Merdiven Altı İşletmeler Konusunda Daha Fazla Denetim

İstanbul başta olmak kaydıyla diğer büyük ve küçük illerimizde 6 binden fazla merdiven altı işletme olduğuna dikkat çeken Kavuncu, buradaki fırınlar için daha çok denetleme gerektiğine vurgu yaptı. Vatandaşları da bu konuda uyaran Kavuncu, 3 ekmek tüketenlerin bazen 5 ekmek aldığını bununda israfa neden olduğunu söyleyerek bunun için kampanyalar yapılması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşları merdiven altı işletmeler konusunda uyaran Kavuncu, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini ve ihbarda bulunulmasının ekonomi açısından oldukça yarar getireceğini belirtti. Gelecek kuşakların mirasının çalınmaması için bu tip ihbarların yararlı olduğunu ifade eden Kavuncu, haksız kazanç elde ederek ekonomiye gelecek olan zarar konusunda vatandaşlara seslendi.

Editör: TE Bilişim