Belediyelere kamuya ait borçlar 10 milyar liranın üzerine kadar çıktı. Bu konuda ise liderlik yine AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. 15 yıldır AKP'de olan belediyenin borcu son olarak 5 milyar lira civarlarında seyretti.

Belediyelerin kamuya ait olan borç tutarlarında 2019 rakamları belli oldu. 10 milyar liralık belediye borçlarının yarısı olan 6 milyar liralık kısmı 15 senedir AKP'nin elinde olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin oldu.

Zirve AKP'li Belediyede

Yapılan araştırmalarda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) hali hazırda bulunan 1,5 milyar liralık borcunu vadesini halen ödemediği ortaya çıktı. Borçlu belediyelerde ile zirvenin sahibi yine değişmedi. 6 milyar liraya yakın borcu ile AKP'li  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi liderlik koltuğunda yer aldı.

Kocaeli'ni 25 sene sonra CHP'ye geçen Adana Büyükşehir Belediyesi takip etti. 3. sırada ise CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi yer aldı. Geçen sene 4. olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk beşin dışında yer alarak dikkat çekti. 4.'lükte bu sene AKP'li Sakarya Büyükşehir Belediyesi bulunurken 25 yıl sonra CHP'ye geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi 5.'likde bulundu.

Editör: TE Bilişim