Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararının ardından dolar kurundaki artış, gıda fiyatlarına da yansıdı.

Artan enflasyon ile birlikte vatandaşın alım gücü düşmeye devam ediyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygun fiyatları olduğunu söyleyip, 1000 mağaza açılmasını talep ettiği Tarım Kredi Kooperatiflerinde de fiyatlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin üzerinden henüz üç hafta geçmesine rağmen hızla yükseldi.

Tarım Kredi İştiraki Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ geçtiğimiz haftalarda yüksek fiyatlı ürünlerinden dolayı gündem olmuştu. Bu konuda çeşitli haberlerin yapılması sebebiyle yazılı açıklama yapma gereği duyulmuştu. Yapılan açıklamada başta ayçiçek yağı, süt ve çay olmak üzere birçok ürünün fiyatı paylaşılmıştı. Listenin kamuoyu ile paylaşılmasından 20 gün sonra fiyatlara zam geldi. Tarım Kredi'nin yeni fiyatları böylelikle zincir marketlerin seviyesine gelmiş oldu.

AYÇİÇEK YAĞI, SÜT VE ÇAYA DEV ZAM

Haber Global'de yer alan habere göre, paylaşılan fiyat listesinde 64,5 lira olan 5 litrelik ayçiçek yağının yeni fiyatı 79,90 lira oldu. Süt ve çay fiyatlarına da zam geldi. Aynı zamanda bakliyat ürünlerinin fiyatları aynı kaldı.

Editör: TE Bilişim