Erdoğan, Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirip ardından da Çankırı’da halka seslendi.

Fabrika açılışında Türkiye’yi tehdit eden örgütlerden bahseden Erdoğan, “PKK ve onun uzantıları olan PYD, YPG terör örgütlerinin, DHKP/C’nin, DEAŞ’ın hiçbir farkı yoktur. Bunların hepsi de bizim için varlığımıza ve geleceğimize kast eden, eli kanlı terör örgütleridir. ‘Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü’, en az terörist kadar tehlikedir. PKK’nın, DHKP/C’nin eylemlerini sempati ile karşılayanları görüyorum. DEAŞ’ın bombaları ile ölen insan da PKK’nın bombaları ile ölenler insan değil mi? Böyle bir yaklaşım insani değidir” dedi.

‘Açılış yapacaktık vazgeçtik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fabrika açılışının ardından Çankırı Belediye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitaben konuştu.

Çankırı’da bugün 74 açılış yapacaklarını, ancak son gelişmeler sebebiyle bu açılış programını iptal ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Terörle bu ülkede işbaşına gelmek isteyenlere, kanla iş başına gelmek isteyenlere sizin demokratik yoldan 1 Kasım’da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum. Zira bizim yolumuz kan yolu değildir, bizim yolumuz şiddet yolu değildir. Bizim yolumuz sevgi yoludur, bizim yolumuz aşk yoludur” dedi.

Alanda toplananlar, ‘Recep Tayyip Erdoğan’, ‘Türkiye seninle grur duyuyor’, ‘Ya Allah bismillah, Allahuekber’ sloganları atarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Hanım kardeşlerimden ricam şudur; siz birlik için, beraberlik için, kardeşlik için kapı kapı dolaşarak inanıyorum ki bu birliği, bu beraberliği, kardeşliği yaymalısınız. Zira biliyorsunuz atalarımızın güzel bir ifadesi var. Kale içeriden fetholunur. İşte bunlar da sizsiniz. Bunu siz yaparsınız. Ben buna inanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim