Esnafa destek amaçlı oluşturulan destek paketinin şartları abartılı olduğu için başvuruda bulunanları hayal kırıklığına uğrattı. Esasında bu şartlarla oluşturulan desteğin mümkün olmayacağı, hayal kırıklığı yaşayan vatandaşlar tarafından tepkiyle sonuçlandı.

HALKBANK'IN DESTEK PAKETİ

Covid-10 salgınıyla mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla esnaf ve sanatkarlara yönelik Esnaf Destek Paketini açıklayan Halkbank, bu paket kapsamında esnaf ayırmaksızın 25 bin Türk Lirası nakit kredi ve 25 bin Türk Lirası ticari kart desteğini vereceğini açıkladı. Bu açıklamadan sonra sevinen esnaflar, başvuru yapıp hayal kırıklığına uğradı.

SON BEŞ YILDA KREDİ KULLANMAMIŞ ESNAFLAR YARARLANACAK

Şartlar ise, Bu krediden Esnaf ve Sanatkarlar odalarına kayıtlı esnafların yararlanacak olup son beş yıl içinde faiz destekli kredilerden yararlanmamış esnaf ve sanatkarların imkanlardan istifade edebilmesi amaçlanmıştır.  Yani Son 5 yıl içinde Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri ve KOSGEB aracılığı ile kredi kullanmamış esnaflar yararlanacak. Bunun üzerine esnaf vatandaşlar, 5 yıl kredi kullanmayan, sicili tertemiz olan, ruhsatı tapusu olan bir vatandaşın zaten bu krediye ihtiyacı olmaz diyerek tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim