Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Karabulut, yaz aylarında hem et hem de sütte kriz yaşanacağını öngördüklerini söyledi.

Karabulut, “Beklenen sayıda turist gelirse haziran ve temmuzda et krizi çıkar. 40 yıldır sektördeyim, böyle bir zorluk görmedim” dedi.

Yem başta olmak üzere bütün girdileri artan hayvan üreticileri zarar edince hayvanlarını kesime gönderiyor.

TÜİK de toplanan inek sütü miktarının ocakta yıllık bazda yüzde 5,7 azalarak 836 bin 959 tona indiğini, ticari süt işletmelerince yapılan içme sütü üretiminin ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,4 azalarak 132 bin 726 ton olduğunu açıkladı.

Yaz ayında et ve sütte büyük bir sıkıntı yaşanabileceğini öngördüklerini ifade eden Karabulut, şunları söyledi:

“KARKAS ETİN EN AZ 75 TL OLMASI LAZIM”

“Benim kendi işletmemde 2 bin 500 lira gelen elektrik 5 bin liranın üzerinde geldi. Mazot ve elektrik fiyatlarının artış oranında ete de zam yapılmalı. Destekler yetersiz.

Karkas fiyatlarının en aşağı 75 lira olması lazım. Bizim sektörümüz çok kırılgan, çiftçi üretimden ayrılırsa bir daha dönmez.

Şu an işletmeler yüzde 50 kapasite ile çalışıyor. İnek kesime gönderiliyor. Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Yarın bunların acısını çekeriz.”

Editör: TE Bilişim