Dün rekor kıran dolar ve borsadaki sert düşüşün ardından siyasi gelişmelere paralel olarak bugün de piyasada hareketli dakikalar yaşanıyor. Borsa 63 bin puanın altına düşerek son 17 ayın en düşük seviyesine geldi. Dolar 2.1650 TL ile rekor kırdı. Euro rekorunu 2,96 TL ile tazeledi.
Yüzünü tamamen yurtiçi siyasal gelişmelere çeviren piyasa bugün de sakin bir gün geçirmiyor.
İlk seansta saat 10'dan itibaren borsada düşüş hızlanırken dolar da tekrar rekor seviyesine yaklaşmaya başladı.
Borsa şu dakikalarda günlük yüzde 3,61 kayıpla 62 bin 222 puanda seyrediyor. Bu seviye Temmuz 2012'den bu yana en düşük seviye olarak dikkat çekti.
Güne 2.1220 TL ile başlayan dolarda ise yükseliş hızlanıyor. Dolar 2.16 TL'lik rekorunu da yenileyerek 2.1650 TL'ye yükseldi.
EURO 3 LİRAYI GEÇTİ
Borsa'daki dert düşüşün ardından Euro'da da hızlı yükseliş sürüyor. Euro, 3 TL'yi geçerek tarihi rekora ulaştı.
Yeni güne 2,1220 TL'de başlayan dolarda ise yükseliş devam ediyor. 2,1330 TL'ye ulaşan dolar, 2,1775 TL'de...
GÖSTERGE TAHVİL FAİZİ ÇİFT HANEDE
Piyasada yaşanan hareketlilik gösterge tahvil faizi cephesinde de hissedildi. En son 26 Ağustos'ta yüzde 10'un üzerinde olan gösterge tahvil faizi bugün yüzde 10,09'u gördü.
"FIRTINANIN GEÇMESİNİ BEKLEYECEĞİZ"
Burgan Yatırım Başekonomisti Haluk Bürümcekçi siyasi belirsizliklerin ana faktör olduğunu belirterek piyasa aktörlerinin siyasi belirsizliğin azalmasını bekleyeceklerini söyledi. Bürümcekçi "Ekonomistlerin konuşacağı zamanlar değil. Bizler veriye bakarız. Şu an hangi veriye dayanacağımızı bilmiyoruz. Siyasi belirsizliğin netleşmesini bekleyeceğiz. Merkez Bankası'nın stratejileri konuşulabilir. Ancak onlar açısından da belirsizlikler ortada. Fırtınanın geçmesi beklenecek" diye konuştu.
DOLARDA 2,25-2,30 TL KONUŞULABİLİR
Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmet Demirkol ise göstege tahvil ile, politika faizi arasındaki makasın giderek yükselmesinin Dolar/TL nin daha fazla yükselmesine neden olduğunu belirtti. Demirkol "Bu hafta Noel nedeni ile yabancılar tatilde olmasına rağmen, Dolar / TL deki yükselişde ağırlıklı olarak yerli yatırımcıların Döviz pozisyonuna geçtiği görülüyor. FED tahvil alımlarını azaltmaya Ocak ayında başlamasına rağmen, Dolar/TL  Türkiyede siyasi riskleri fiyatlıyor. Dolayısı ile, FED'in fiyatlaması belki tam olarak oluşmadı diyebiliriz. Bu nedenledir ki, Dolar / TL de  kısa vadede 2,15-2,20, orta ve uzun vadede ise, 2,25-2,30 seviyeleri görülebilir" dedi.
Piyasalardaki hareketlilik yeni Adalet Bakanı Bekir  Bozdağ'ın açıklamalarından sonra hızlandı. Bekir Bozdağ HSYK'nın dünkü açıklaması için "Açıkça Anayasa'ya aykırı. Açıklama yargı bağımsızlığına müdahaledir" demişti. Ayrıca ikinci dalga operasyonla ilgili yaşanan gelişmeler de uzmanlara göre borsadaki 

Editör: TE Bilişim