Fabrikalarda enerji verimliliğinin konuşulduğu ve uygulama örneklerinin sergilendiği 1.Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’ni 3 bin 809 kişi ziyaret etti.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’ne 22 firma katıldı ve 3.809 kişi ziyaret etti. Çok sayıda yeni iş bağlantısına sahne olan Zirve, hem katılımcılar hem de ziyaretçiler açısından son derece verimli olduğu değerlendirmesi yapıldı.

TEORİ DEĞİL, GERÇEK UYGULAMALAR KONUŞULDU

Alanında uzman 53 konuşmacının katıldığı toplamda 10 panel programında; fabrikaların enerji uygulamaları ve sektörel deneyimler konuşulurken, dinleyiciler merak ettikleri konuları konuşmacılara sorma imkanı buldu. En hızlı geri dönüşü olan ve en çok kazandıran yatırım olan enerji yatırımları, panellerde farklı açılardan değerlendirildi.

FABRİKALARIN YATIRIM PLANLARI PANELLERDE ŞEKİLLENDİ

Fabrikaların birinci gündem maddesi olan elektrik faturalarını düşürmek için farklı uygulamalar ve bu alandaki mevzuatlar, uygulama örnekleri eşliğinde ziyaretçilere sunuldu. Kendi enerjisini üretmek isteyen fabrikaların temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen panellerin ardından, enerji verimliliği sağlayacak çok sayıda yeni projeye adım atıldı. Türk sanayisinin gelişimi için en önemli konulardan biri olan enerjinin doğru kullanımı adına atılan bu adımlar, tüm paydaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, enerji alanında bir yol haritası çizildi.

39 İLDEN ZİYARETÇİLER GELDİ

Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Sergisi’ne 39 ilden ziyaretçiler geldi. Üst düzey karar vericiler, ağırlıklı olarak 3 günü de Zirve’de geçirdi. Gelen ziyaretçilerin yoğunluğu, ilk 10 şehir olarak sırasıyla şu şekilde oluştu; İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Tekirdağ, Ankara, Sakarya, Yalova, Eskişehir ve Manisa.

ZİRVE TÜM PAYDAŞLARI BİR ARAYA GETİRMEYE DEVAM EDECEK

Yıl içerisinde yayıncılık faaliyetleri ve farklı organizasyonlar gerçekleştiren Endüstri Medya’nın gerçekleştirdiği 2019 yılının son Endüstri Zirvesinden biri olan Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi, enerji sektördeki tüm paydaşları bir araya getirdi.

Sektörün kendi ihtiyaçlarına yönelik butik Zirveler organize eden Endüstri Medya, 2020 yılı içinde de hem mevcut organizasyonları hem de yenilikleriyle endüstriye destek vermeye devam edecektir.

Editör: TE Bilişim