Partinin ekonomi kurmaylarından Serkan Özcan, “Gelecek Partisi olarak ekonomide aşılamayacak hiçbir sorunun olacağını düşünmüyoruz.” dedi. Özcan’ın açıkladığı Ekonomi Bildirgesi’nden başlıklar şöyle:” Türkiye yakın tarihinin en yakıcı iktisadi krizini yaşıyor. Hükümet pembe bir tablo çizmeye çalışıyor olsa da, resmi rakamlar bunu desteklemiyor. Hafriyat – AVM – Rezidans üçgeninin rant düzeni kişi başına milli geliri 2007’nin altına getirdi. Büyümeyi taşa toprağa gömen rant anlayışının Türkiye’yi getirdiği nokta budur.

"Her altı gençten biri işsiz"

Genç nüfusta işsizlik yüzde 26’ya yükseldi, her altı gencimizden biri çalışmak isteyip iş bulamıyor. Yarınlarımızı şekillendirecek gençlerimiz ‘Ev Genci’ne dönüştürüldü.İşsizlikte böyle acı bir tablo yaşanırken çalışanlarımız da çarpık gelir dağılımının kurbanı olmuş durumda. Asgari ücret yaşam standardı haline dönüştü.Nüfusun en zengin yüzde 10’unun geliri Avro bölgesi ortalaması seviyesindeyken en alt gelir dilimindeki 16 milyon insanımız Bangladeş koşullarında bir yaşam sürmeye çalışıyor.

"Son 3 yılda birikimli enflasyon yüzde 50'nin altında"

Büyümede, işsizlikte ve gelir dağılımında karşı karşıya olduğumuz bu ürkütücü tabloyu daha vahim hale getiren şey ise hayat pahalılığıdır. Enflasyon, dar gelirlilere karşı işlenebilecek en büyük suçtur. Türkiye’de son 3 yılda birikimli enflasyon yüzde 50’nin üzerinde. Gıdada yüzde 58’in üzerinde 3 yıllık birikimli bir enflasyon var. Bir yandan büyütemiyoruz bir yandan iş yaratamıyoruz.

Editör: TE Bilişim