Hüseyin Softa Bodrum turizmine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Softa açıklamasında Antalya'da 407 tane 5 yıldızlı otel olduğunu İspanya genelinde ise  400 tane olduğunu söyleyerek gelir kıyaslaması yaptı.

İspanya'nın gelirinin 110 milyon dolar, Antalya'nın ne kadar 16 milyon dolar olduğunu söyleyen Hüseyin Softa "2018-2019 kıyaslaması şimdiden yapılabilir mi yapıldı zamanda yanılmalar yüksek oluyor zaten, hep "önümüzdeki sezon her şeyden iyi olacak" diye başlıyoruz, illa bir şeyler çıkıyor.

Mesela bu sene neler çıktı? 2018'den daha iyi olmayacağını söyleyeyim. Rusya ekonomisine baktığınız zaman ekonomisinde bir daralma söz konusu, Avrupa ekonomisine bakıyorsunuz, Avrupa ekonomisinde de daralma söz konusu. Böyle olunca bizler 2019 çok iyi gelecek deyip inanılmaz fiyatlarla da çıktık, bu beklenti yüksekliğinde Avrupalı turist özellikle Mısır İsrail tercih ediyor. İspanya'yı tercih etmeye başladı.

Dış pazarımız iyice daralmaya başladı, temmuz, ağustos gibi aylardaki beklentileri çok yüksek tuttuk.

Nedenini bilmiyorum demeyeceğim, aslında biliyoruz, tabii ki biliyoruz ama birçoğumuzun çok yanılgılar içinde.

Ben uyarmak istiyorum karamsar bir tablo. 

Ama genelde bakıldığında turizmde söz sahibi olan kişiler acente sahipleri olsun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olsun, 2019 için çok güzel tablolar çıkıyor karşımıza ama sen biraz farklı yerden getir,  ben tedbirli olunması gerektiğinin altını çiziyorum.

Turist İspanya, Yunanistan'ı tercih etmeye başladıysa tedbirinizi alın diyoruz.
Şimdi sezon başlamadan önce de aynı şeyleri söyledik, dedik ki mümkün olduğu kadar daha tedbirli girelim sezona, elinizde iyi bir bütçe olsun, o bir şeyler doğrultusunda ilerleyin, ha sanki her şey güllük gülistanlık, patlayacak hareket edip de yara almamaya gayret edin ki, veriniz karşılıklı olsun anlamında söyledik.

Bodrum'da haziran, temmuz, ağustos, eylül gibi, bu ayların planlaması lazım, nasıl biraz daha hale getiririz,  akıllı ve mantıklı hale getirmek lazım.

Fuara gidip de dönüşte yaptınız bütçeleri bir daha gözden geçirmek lazım, satış pazarlamayı bir kere daha gözden geçirmek lazım,  biz hepsini yaptık, satalım nasıl olursa olsun öyle satalım, dolduralım. 

Bir milat oluşturalım, biz daha iyi pazarlar olalım daha kaliteli pazar olalım ama biz bunun da en tepesine çıktık, biraz çevre ülkeleri yani bizimle rekabet eden ülkeler ile araştırıp iyi analiz etmek lazım da niye şimdi insan Avrupa'da insanlar Mısır yönelsin, Türkiye'ye gelmesin.

En ufak bir terör olayında 20 kişi 30 kişi hayatını kaybederken, kırılgan bir yapı oldu." dedi.

Hüseyin Softa şöyle devam etti "Antalya'da 407 tane 5 yıldızlı otel var İspanya'da 400 tane var İspanya'nın genelinde, İspanya'nın geliri ne kadar 110 milyon dolar Antalya'nın ne kadar 16 milyon dolar.

Satalım, dolduralım da nasıl dolarsa dolsun mantığı ile hareket ettik, ama o zaman çok zor bu sene."
 

Editör: TE Bilişim