Faturada bulunan “averaj tüketim m3” kullanılan suyun m3 fiyatını belirtmektedir. Faturalarda toplam bedele kullanım değerlerine göre belirlenen “bakım bedeli” ve “çevre temizlik vergisi” dâhil edilmektedir.

01.01.2017 tarihinden sonra İSKİ konut faturalarını kademeli tarifeyi referans alarak hesaplamaktadır. 1. kademe 0,33m3 averaj 2. kademe 0,33-0,67m3 averaj 3. kademe 0.67m3 üstü averaj üzerinden hesaplanmaktadır. Ticari birimlerde 2017 su faturaları tek kademeden hesaplanmaktadır. İstanbul’da tek kademe su birim fiyatından faydalanan en güncel plaza, ofis piyasası hakkında detaylı bilgiye www.milliyetemlak.com adresinden ulaşılabilmektedir.

Ofislerin kurumsal İSKİ üyelik başvuruları güvenlik gerekçesiyle direkt olarak İSKİ Şube Müdürlüklerine yapılmalıdır. Başvuru sahibi ikamet adresine en yakın İSKİ Şube Müdürlüklerine aşağıdaki evraklarla birlikte müracaatta bulunulmalıdır. Üye olduktan sonra her ay PTT şubelerine gecikmiş faturalar dâhil fatura bedelleri ödenebilmektedir.

Ofisler için imza sirküleri, yetkili kişinin şahsen yazılan dilekçe, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, şirket yetkilisinin güncel iletişim bilgileriyle birlikte ibraz edilmelidir. Siteler için, site karar defteri aslı ve fotokopisi; site yöneticisinin nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi ibraz edilmelidir. Konut sakini kullanım türü değişikliği yaptığında da herhangi bir mağduriyet yaşamaması için İSKİ’ye müracaat etmelidir. 

Editör: TE Bilişim