Kamu işçilerine yeni ücret teklifi: Hasan Atak değerlendirdi
Türk Harb İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, 600 bin kamu işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin sunduğu yeni teklifi değerlendirdi. Teklife göre, kamu işçilerinin ücretlerine birinci yılın ilk 6 ayı için yüzde 24, diğer altı aylık dönemler için ise gerçekleşen enflasyon oranı uygulanacak.
Hasan Atak, TÜİK verilerinin çarşı ve pazardaki gerçek enflasyonu yansıtmadığını belirterek, yüzde 24'lük zam teklifinin yeterli olmadığını vurguladı. 1800 lira taban ücretine yüzde 50 artış talebinin ilk 6 ay için yüzde 83'lük bir artış anlamına geldiğini, bu nedenle mevcut teklifin başarılı veya yeterli bulunamayacağını ifade etti. Savunma sanayi işçilerinin rekabet gücünü artıracak ve kayıplarını karşılayacak bir teklife ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
Önümüzdeki günlerde Ankara'da yapılacak bir toplantıda Milli Savunma Bakanlığı ve TÜHİS'in atacağı adımların önemli olduğunu belirten Atak, sözleşmenin yeniden değerlendirileceğini ve gelebilecek tekliflere göre eylem planı belirleneceğini açıkladı. Atak, altı aylık dilimlerde gerçekleşen enflasyonun, işçilerin refah payı alamaması ve enflasyona yenik düşmesi anlamına geldiğini, hatırı sayılır bir refah payının eklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.