Kar kapıyı çalarak gelmesine rağmen İstanbul yine kara hazırlıksız yakalandı. Beyaz afet kentin dört bir yanını sararken trafik iyice içinden çıkılmaz bir hale geldi. Fiyatları 100 ila 950 lira arasında değişen kış lastikleri ise kapış kapış satılıyor. Avcılar’daki Sunay Çengeloğlu lastik bayisindeki yetkililer lastik fiyatlarına bu yıl zam yapılmadığını söylüyor.

LASTİK YETİŞTİRMEKTE ZORLANIYORLAR

Bayide çalışanlar, vatandaşların kar lastiklerini önceden almamaları yüzünden lastik imalatçılarının dağıtıcılara mal göndermediğini ifade etti. Şu anda ise vatandaşların lastik bayilerine akın ettiğini söyleyen yetkililer lastik yetiştirmekte zorlandıklarını anlatıyorlar. Bağcılar’da lastik işiyle uğraşan Uğur Ticaret firmasının çalışanları ise kış lastikleri satışında yoğunluk olduğunu fakat kendi firmalarının talebi karşılama konusunda stok yapıp önlem aldıklarını söylüyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğu ise esnaflara yaradı.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Kutlu Oto Lastik sahibi Yunus Kutlu, kışlık lastiklerin sürücüleri birçok faydasının olduğunu söyledi. Kutlu, “Arabaların kayması, fren anında aracın hareket etmesi, gidişatı ve süratinde oldukça fark oluyor. Bu nedenle tüm sürücülere, araçlarına kış lastiği taktırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.Vatandaşlar ise kış lastiği zorunluluğu uygulamasını yerinde bulduklarını belirterek, uygulamaya tüm sürücülerin uyması gerektiğini söylediler. Kış lastiği zorunluluğunun güzel bir uygulama olduğunu ifade eden Zübeyir Özdemir adlı vatandaş, “Gerçekten bu yasamız çok güzel. Vatandaşların yolda kalmamaları için devletimizin getirdiği güzel bir tedbirdir. Yoksa bazı sürücüler hayatını da hiçe sayıyor, diğer vatandaşların da hayatını hiçe sayıyor. Bu nedenle bu yasa özellikle bizim yöremiz için çok iyi bir yasadır. Umarım herkes buna uyar” dedi.

Editör: TE Bilişim