Piyasa değerine bakıldığı zaman dünyanın en büyük enerji şirketi olan Exxon Mobile önemli bir araştırma yayımladı. Buna göre 2025'e gelindiği zaman doğalgaz dünyanın en çok kullanılan ikinci enerji kaynağı olacak. Şirketin yaptığı araştırmaya göre söz konusu zamanda petrol hala dünyanın en çok tüketilen enerji kaynağı olmaya devam edecek. 

KÖMÜR TÜKETİMİ ARTMAYACAK
Exxon Doğalgazın kömürü geçmesine neden olarak ise çevre koşullarını öne sürüyor. Kömürden daha çevre dostu bir yakıt olarak bilinen doğalgaz tüketiminin 2040’a kadar yüzde 65 artması bekleniyor. Fakat kömür tüketimi 2040’a gelindiğinde günümüzdekinden daha fazla artmayacak. Kömür tüketiminin önümüzdeki yıllar içerisinde biraz daha artması fakat daha sonra sert bir düşüş trendi içine girmesi bekleniyor.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR İÇİNDE DÜŞECEK
Exxon kömür tüketiminin önümüzdeki yıllar içinde düşeceğini tahmin ederken Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) 2035 yılına kadar dünyanın kömür tüketimini artıracağını ifade ediyor. Exxon Mobile’in Stratejik Planlama Dairesi Başkan Yardımcısı Bill Colton’a göre doğalgazın arz ve talebinde önümüzdeki yıllarda devrim gibi düzenlemeler yapılacak.

İKİ KATI DAHA ÇEVRECİ
Colton önümüzdeki yıllarda doğalgaz çıkarma çalışmalarının gözle görülür bir şekilde artacağını ifade ediyor. Colton’a göre aynı zamanda nükleer enerjinin de kullanım alanı önümüzdeki yıllarda genişleyecek. Doğalgaz yanarak enerjiye dönüşürken kömürün atmosfere sızdırdığı karbondioksitin yarısı kadar çevreyi kirletiyor. 

Editör: TE Bilişim