Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele ederken İstanbul'da bir fabrikada inşaat işçilerine "Çalışırken koronavirüs kaparsam tüm sorumluluk bana aittir" taahhütname imzalatıldığı ortaya çıktı.

İstanbul'un Çekmeköy semtinde Koray İnşaat tarafından devam ettirilen Koray Kasaba 4. Etap Şantiyesi'nde çalışan işçilere "Çalışırken koronavirüs kaparsam tüm sorumluluk bana aittir" taahhütnamesi imzalatıldığı belirlendi.

26 Mart gününde çalışan işçilere verilen bu belgelerde şartları kabul eden işçilerin belgeyi isim, soy isim ve tarih bilgisi ekleyerek imzalamaları istendi. Taahhütnamede 'işyerinde olası bir koronavirüs bulaşması vakasından dolayı olabilecek tüm zararlardan tamamen kendisinin sorumlu olduğunu' kabul etmesi yönünde imza olayı sosyal medyada da yer aldı.

İşçiler ise bu taahhütnameyi imzalamayı kabul etmeyenlerin istifaya zorlandığını belirtilerek yetkililerden yardım talebi istedi. Ayrıca işçilerin ses kaydı ve videolarda, işverenin işçileri taahhütnameyi imzalama konusunda ikna etmeye çalıştığı, imzalamayan işçilerin ise istifa ya da ücretsiz izin dilekçesi vermesini talep ettikleri görüldü.

Editör: TE Bilişim