Oysa Mayıs ayının ortalarında kripto para piyasasında herşey çok olumluydu. Hemen hemen tüm kripto paralar kendi rekorunu kırmış, Bitcoin 64 bin dolar seviyesini geçerek önemli bir zirveyi geride bırakmıştı.

Mayıs ayının son çeyreğinde ise ani bir düşüş dalgası yaşanmaya başladı. Pek çok kripto para birimi sadece birkaç gün içerisinde yüzde 50’nin üzerinde değer kaybı yaşadı. Yatırımcılar ise tekrardan çıkar umuduyla paralarını geri çekmediler. Fakat aradan geçen 2 aylık süreçte herşey daha da kötüye gitmeye başladı.

Bayram sabahı kripto paralarda büyük bir düşüş daha yaşandı. Bitcoin’in değeri 30 bin doların altına inerek önemli bir destek noktasını geride bıraktı. Ethereum çok uzun bir süre sonra 1800 doların altına indi.

Haberi yazdığımız saatte BTC 29.708 dolar, ETH ise 1.747 dolar’dan işlem görüyordu. Bu düşüş sadece ETH ya da BTC’yi etkilemedi. İlk 100 içerisinde yer alan kripto paraların pek çoğu son 1 haftada yüzde 10 ile yüzde 25 arasında değer kaybına uğradı. Bu kayıpların büyük bölümü ise son 24 saat içerisinde gerçekleşti.

Editör: TE Bilişim