~Amerika şu sıralar bu kitabı konuşuyor. Mali danışman Sharon Kedar ve Manisha Takor’un yazdığı “On my own two feet” (Kendi ayaklarım üzerinde) isimli kitapta kaç kredi kartınız olması gerektiği konusunda bazı bilgiler veriyor. Kedar ve Takor’a göre orta gelir düzeyinde olan birinin iki kredi kartı olması yeter fazlası zarar.

KENDİ İŞİNİZİ YAPIYORSANIZ...

İkili bu iki kredi kartlarından birinin hiç kullanılmaması gerektiğini anca sağlık gibi çok önemli durumlarda cepten çıkarılması gerektiğini söylüyor. Diğer kredi kartının günlük kullanımda da değerlendirilebileceğini ifade eden Kedar ve Takor kendi işinin patronu olan insanların isterlerse şirket masrafları için üçüncü bir kredi kartı edinebileceğini belirtiyor. Kedar bu kredi kartıyla sadece iş harcamaları yapılması gerektiğini vurguluyor.

 
 

 

FAZLASI SİZİ ZORA SOKAR

Kedar neden kredi kartı sayınızı minimumda tutmanız konusunu ise şöyle açıklıyor: Çok kredi kartı sahibi olduğunuz zaman tahmin ettiğinizden fazla harcarsınız. Hiçbirinin faturasını zamanında ödeyemezsiniz. Faturalarınızı geç ödemek faizlerden dolayı sizi zor duruma sokar. Aynı zamanda kredi notunuzu da düşürür. 

Editör: TE Bilişim