Sözleşmeli öğretmen lise mezunu gece bekçisi arasındaki maaş farkı gündemden düşmüyor. Yapılan son analizlerde sözleşmeli öğretmenin yıl baz alındığında bekçiden yüzde 10 kadar daha az maaş aldığı ortaya çıktı.

Bekçi maaşları gündemdeki sıcaklığı korurken sözleşmeli öğretmenlerin maaşları arasındaki fark herkesi şaşkına çevirdi. Lise mezunu olan bir bekçinin 5 yıldan daha az süreli bir sözleşmeli öğretmenden yıllık değer baz alındığı zaman yüzde 10 daha az maaş aldığı belirlendi.

Aradaki Maaş Farkı Yüzde 10

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından son yapılan açıklamalarda lise mezunu bir bekçinin 4 bin 500 lira maaş aldı yıllık düzeyde de 54 bin lira maaş kazandığı ortaya çıktı. Bunun yanında 5 yıldan az olmak kaydı ile sözleşmeli öğretmenlerinde aylık 4 bin lira yıllık bazda ise 49 bin lira maaş aldığı ifade edildi.

Polislerde sözleşmeli öğretmenlerin maaş farkı ise yüzde 30 olarak belirlendi. Emniyet kaynaklarından alınan son bilgiler ışığında bekar olan polis memuru ayda 5 bin 350 lira yılda ise 64 bin lira gibi bir rakam kazanmakta. Yıllık ücretler bu şekilde kıyaslandığında yüzde 30 gibi bir farkın ortaya çıkması kafaların iyice karışmasına neden oldu.

Editör: TE Bilişim