Metro Avrasya Georgia, 2010 yılında Batum'da kuruldu. Bugün, şirket Gürcistan'da 1000 kişilik bir kadroya sahip. 

Metro Avrasya Gürcistan için Gürcistan-Türkiye işbirliğinin en iyi örneği düşünülebilir.

Şirket, beş yıl önce,  kurulmuş ve halihazırda inşaat, turizm, ulaşım, otomotiv veya imalat sektörleri de dahil olmak üzere ekonominin farklı alanlarında temsil edilen 13 bağlı şirketi bünyesinde barındırmaktadır.

"Metro Avrasya Georgia JSC, insanlar için daha konforlu, daha modern ve güvenli ulaşım yolları yaratmayı amaçlıyor. Piyasada hizmet kalitesi açısından örnek bir organizasyon olduğunu bilmek istiyoruz, "dedi.

Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Ayağ. - "Gürcistan dünyanın en demokratik, özgür ve güvenilir ülkelerinden biridir ve buraya geldikten sonra projelerimizi tamamlamaya başladık. Otobüs terminalinin yönetimi konusunda büyük deneyimlerimiz vardı, bu yüzden Batum'un ilk uluslararası otobüs sahipleri olma kararını aldık . ”

Bu amaçla, şirket yerel halk için değil, aynı zamanda yurtdışına seyahat eden ve yurtdışına seyahat için güvenli ve en iyi koşulları yaratan modern bir üst düzey park alanı yarattı.

Ancak ulaştırma sektörünün ötesinde yatırımlar var: “Birçok yabancı turist için çok cazip olan Batum, bu yüzden Adjara Tour'u kurduk,” diyor şirketin yönetim kurulu başkanı.

Adjara Tour, yerel halkın yanı sıra Acara'ya gelen turistlere çeşitli turist ürünleri sunan ve  tüm koşulları kolaylaştıran bir turizm acentesidir.

Şirket ayrıca inşaat sektöründe de faaliyet gösteriyor: iştiraki Metro Atlas Georgia, Şubat 2015'te MetroCity Batum projesini başlattı. Proje 2016 yılında tamamlanacak. 464 dairenin yer aldığı 2 bloktan oluşmaktadır. Toplam alanın% 65'i zaten satıldı.

Ayrıca otel projesi, 514 otel odasının inşa edileceği EUPHORIA'dır. "EUPHORIA'da, 1500 kişi için tasarlanacak olan Gürcistan'daki en büyük konferans salonuna sahip olacaktır.Proje ayrıca, Metrocity Forum'un ve Batum'daki ilk alışveriş merkezindeki en büyük kumarhanenin açılmasını da öngörüyor, 

Metro Pita inşaatı bu yaz açılacak 2015 yılında başladı. Projenin maliyeti 20 milyon dolar. Kumarhane ve 101 odaya şeklinde olacaktır.

Buna ek olarak, şirket "Intourist Batumi" nin% 50 hissesini satın aldı. Mehmed Aqi, "Oteli 2016 yılına kadar yeniden inşa etmeyi planlıyoruz, bu da kaliteli butik otel -Metro Intourist Batumi" olacak.

Şirket turizm sektörünün ötesine geçti. "Sağlık sektöründe aktif olarak çalışıyoruz - Atlas Medikal'i yapıyoruz. 2015 yılında projeye bu yıl da başlayacağız. Bu IVF (İn vitro fertilizasyon) merkezidir ".

"2015 yılında piyasaya olan talep nedeniyle, düşük fiyatlarla tüketiciler için yüksek kaliteli çimento üreten bir beton imalat şirketi Metro Beton kurduk. Yatırım hacmi 2 milyon dolar, "

Başka bir yan kuruluş olan Metro Petrol Ağustos 2015'te açıldı ve yılda yaklaşık 6.000 ton yakıt satmayı planlıyor. İleriki zamanlarda Metro Petrolü tüm ülkede yaymak ve önemli bir oyuncu haline gelmek istiyoruz.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Ayağ, “Kuruluş gününden itibaren hizmet seviyesini sürekli geliştirmek için çalışıyoruz ve her alanda yüksek kalitede hizmet üretiyoruz” dedi.

Haber Linki: http://forbes.ge/news/1362/saqarTvelo-TurqeTis-TanamSromlobis-saukeTeso-magaliTi

Editör: TE Bilişim