Artık memurlara servis hizmeti sona eriyor. Bundan sonra memurlar işlerine otobüs kartı ile gitmek zorunda kalacak. Yeni süreç kısa bir zaman zarfı içerisinde yürürlüğe girecek.

Kamu kurumlarınca personellerin işe gidip gelmeleri için ücretsiz servis hizmeti vardı. Ancak bu hizmete ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan yeni bir karar herkesi şaşkına çevirdi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda personel servisleri için yeni bir yasa tertip edildi.

Hazırlanan raporda artık personel servisi yerine toplu taşıma kullanılması önerisi sunuldu. Memurlara toplu taşıma hizmeti için bilet verilmesi önerisinde bulunuldu. Hazırlanan rapor doğrultusunda memurlara verilen servis hizmetinin maliyeti ön plana alındı. Yapılan araştırmalar neticesinde toplu taşıma kullanımının maliyetinin daha az olduğu tespit edildi.

Yakın Zamanda Başlıyor

Bu farkın büyükşehirlerde olan maliyeti de hesaplandı. Açıklanan rapor doğrultusunda kamuda personel servislerinin kaldırılarak toplu taşıma kartına geçisin daha uygun olduğunun kanıtına da varıldı.

Rapor doğrultusunda uygulamanın ne zaman başlatılacağı da belirlenmiş oldu. Kamu kurumlarında personel servis hizmetinin süresi bittiği anda toplu taşıma kartlarına geçişin başlayacağı ifade edildi. Bu anlamda kamu kurumlarında servislerle ilgili olarak sözleşmelerinde artık yenilenmeyeceği belirlendi.

Yeni açıklama

Cumhurbaşkanlığı Starateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan yapılan yeni açıklamada ‘Kamu idarelerindeki personel servisi uygulamasının kaldırılması söz konusu değildir.

Halihazırda bazı kamu idareleri sahip oldukları taşıtlar yoluyla, bazı kamu idareleri taşıt kiralama yoluyla, bazı kurumlar ise toplu taşıma kartı verilmesi yöntemi ile personeline taşıma hizmeti sunmaktadır ve bundan sonra da bu yöntemler kullanılmaya devam edilecektir.

Genel yazımız ile yapılan açıklama çerçevesinde, kamu idareleri farklı personel taşıma hizmetleri arasından, hizmetin gerekleri ile ekonomik olan yöntemleri birlikte dikkate alarak kendilerine uygun olan yöntemi seçeceklerdir.

Ayrıca, mevcut personel servis kiralama sözleşmeleri devam edecektir. Kamu idareleri tarafından uygun görülmesi halinde, ilgili sözleşmeler yenilenerek, servis hizmeti alınmaya da devam edilebilecektir.’ denildi

Editör: TE Bilişim