Türkiye'de etkili olan ekonomik buhranın etkisiyle iflas ve konkordato ilanında bulunan şirketlerin sayısında büyük artış yaşanıyor. Konkordato yerine Finansal Yeniden Yapılandırma sistemi getirilse de ekonomideki kötü gidişat durdurulamıyor. Tüm sektörleri iflas dalgası vurmaya devam ediyor. Çanakkale'de bulunan dev seramik fabrikasının iflas ettiği belirtildi.

Yerel olarak Çanakkale'de yayın hayatını sürdüren Çanakkale Kalem gazetesinin haberine göre dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan seramik fabrikasının iflas ettiği ve devredileceği belirtiliyor.

1967 yılından beri Çan’ın Etili Köyü’nde duvar karosu üretimi gerçekleştiren Pera Seramik, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhrandan dolayı iflas ettiği ileri sürüldü.

Firmanın, elektrik idaresine olan yüklü borcu nedeniyle geçtiğimiz gün sabah saatlerinde fabrikanın elektrikleri kesildi. Vardiyada olan işçilerin de işyerini terk etmesiyle fabrika tamamen boşaltılarak üretim durduruldu.

Uzun süredir mali kriz içinde olduğu ileri sürülen fabrika yönetiminin, piyasaya olan borçlarını ödeyemediği gibi yaklaşık üç aydır 125 dolayında ki işçisinin de maaşlarını alamadığı iddia edildi.

Firma yetkililerinin daha önce konkordato için müracaatta bulunduğu iddia edilirken, firmanın başka bir seramik devine devredileceği edinilen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim