Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Rus petrolüne yaptırım kararı alma konusunda anlaşamadı. Ancak arz endişelerinin sürmesi, bazı Avrupa ülkelerin yaptırım konusunda ısrar etmesi ve Suudi Arabistan'da petrol tesislerine gerçekleştirilen saldırı nedeniyle petrol piyasasında fiyatlar bugün de yükseldi.

Rusya'ya yönelik ambargo haberlerinin ardından ABD tipi ham petrol 119 doları görürken, Brent petrol de 115 doları test etti.

AB’DEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından yapılan açıklamada, AB liderlerinin Rusya’ya petrol ambargosu konusunda karar vermediğini ancak yeni yaptırımların geleceğini söyledi.

Borrell, AB ülkelerinin dışişleri ve savunma bakanları ile yapılan ardından yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Moskova’ya getirilen yaptırımların süreceğini ancak bu hafta içerisinde yeni bir paketin kabul edilmeyeceğini belirtti. Rusya’ya petrol ambargosu uygulanması konusunda ise Borrell, ilginç tartışmaların yaşandığını ancak bir karar alınmadığını açıkladı.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM

Petrol piyasasındaki yükseliş yurt içinde de pompa fiyatlarına da yansırken, bu geceden itibaren geçerli olacak şekilde benzine 1 lira 60 kuruş, motorine 1 lira 62 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim