Rusya'daki evini satarak Türkiye’de ev almaya hazır olduğunu ya da tati için mutlaka Türkiye'yi tercih edeceğini belirten Rus turistler, bu kararlarının nedenlerini kısaca şu şekilde özetliyor:

1 ) Türkiye’deki konut kompleksleri çok modern. Daire fiyatları Rusya’dan pahalı değil. Kandırılan konutzedeler ve naylon şirketler yok.


2 ) Türkiye’de konut giderleri için aidat ödeniyor. Ayda 30 euro’ya 24 saat güvenlik hizmetinden, otopark, havuz, hamam, spor salonu, spor alanları ve diğer birçok hizmetten yararlanabiliyoruz.


3 ) Fiyatlar süper. Türkiye’de örneğin domates ve portakalın kilosu bugün 20 ruble. Kıyafet ve ev eşyaları da Rusya’ya göre daha ucuz.


 

4 ) Denizi ve iklimi. Dışarıda soğuk olsa bile, temiz hava soluyorsunuz. İstanbul’da bile sahilde gezintiye çıkmak güzel.


5 ) İnsanlar her zaman güler yüzlü. Mağazalarda size her zaman çay ikram ediyorlar. 


 

6 ) Güvenli. Türkiye’de hiçbir zaman korkmuyorum. Gündüz evimin kapısını bile kapamayabilirim. Evet, İstanbul’da yankesiciler var. Hangi turizm merkezinde yok ki? 


7 ) Size karşı ilgililer. Salgın, bunun iyi bir göstergesi. Türkiye’de hala ücretsiz maske dağıtıyorlar, polisler ihtiyarlara gıda alışverişlerinde yardımcı oluyor. Virüse yakalanan herkes ücretsiz tedavi oldu. Sigortası olmayan turistler bile. 

8 ) Atmosfer. Türkiye’de resmi bayramlar sırasında bulunmalısınız. Halkın ülkesiyle nasıl gurur duyduğunu görürsünüz. Burada herhalde herkesin bayrağı var. İnsanlar gururla bayrakları evlerinin pencerelerine asıyor.

Editör: TE Bilişim