İzmir’den Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya gönderilen ihbar mektubu üzerine Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B., yardımcısı H.Y., Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde şube müdürü M.Ö., gümrük müşavirliği firması sahibi olan AK Parti İzmir İl Yöneticisi N.S.B.’nin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Zanlılara yönelik polisin fiziki ve teknik izleme sonuçları, bilirkişi raporlarına da yansıdı. Gümrük müşavirlik firması sahibi olan İ.Ç.’nin, teknik izlemeye takılan konuşmalarında, sık sık İzmir’in Çankaya semtindeki lüks masaj salonunda ve Ankara’daki 5 yıldızlı lüks otellerde müdür N.B. için kadınlarla aşk geceleri düzenlediğinin ortaya çıktığı öne sürüldü. Telefon kayıtlarında, N.B.’nin bir oteldeki 1202 numaralı odaya, beklediği kadın misafirinin gelmediğini söylediği, İ.Ç.’nin bu konuyla ilgili başkasıyla yaptığı telefon görüşmelerinin yer aldığı belirtildi.

Savunma hazırlayıp tayin

N.B.’nin ayrıca geçen yıl polisin düzenlediği operasyonda, bağlantı kurduğu firmaların tonlarca cevizine el konulmasının ardından, kendisine bağlı şube müdürünü bilgi alması için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne gönderdiği öğrenildi. N.B’nin ayrıca, polisin operasyonları sonrasında mallarına el konulan firmalar için mahkemeye sunulmak üzere, kendi bilgisayarında savunma metinleri hazırladığı, şebeke elemanlarıyla geçinemeyen ve isteklerini yapmayan personelini de tayin ettirerek, baskı altında tuttuğu iddia edildi. Müdürün, yardımcılarından birisini bu nedenle Bursa’ya tayin ettirdiği öne sürüldü.

İyi Parti Kurultay Listelerinde Bir Fırıldak Var İyi Parti Kurultay Listelerinde Bir Fırıldak Var


Teknik izlemede, yurtdışından getirilen ve sağlık yönünden uygun olmayan gıda maddelerine olumlu rapor verdiği belirtilen Z.E.’nin, bunun karşılığında bir bayiden cep telefonu alması ve parayı da firma çalışanının ödemesi gizlice kaydedildi.

Bu arada gözaltındaki zanlıların yanı sıra şüpheli olarak Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nün 15 çalışanının da ifadesinin alındığı öğrenildi. Bu kişilerin ifade vermelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Kendi yerine imza attırmış

Gümrük müşavirliği firması sahibi N.S.B.’nin işyerinde olmadığı zamanlarda, yerine çalışanlarının imza attığı, bunun da gümrük görevlilerince  görmezden gelinerek işlem yapıldığı ortaya çıktı. N.S.B.’nin kendi yerine attırdığı öne sürülen bu imzaların başkasının  olduğunun, polis kiminal laboratuvarında belirlendiği öğrenildi. Başmüdür N.B.’nin odasına yerleştirilen gizli kameralarla da yapılan görüşmelerin izlendiği bildirildi. N.B. ile gümrük çalışanlarının, N.S.B.’nin Gaziemir’deki bir evinde de zaman zaman kadınlarla buluştuğu ileri sürüldü.

yenibasin.net

Editör: TE Bilişim