~~Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli bir kişi hakkındaki yazıda "emekli olan" yerine sehven "vefat eden" ifadesinin kullanıldığını belirterek, bu ifadenin kullanılmasının tamamen dikkatsizlikten kaynaklı bir hata olduğunu, kurumun iş ve işlemleri ile maaş ödemelerine etkisinin bulunmadığını bildirdi.


SGK Başkanlığından yapılan açıklamada, basında yer alan, "SGK'dan  emekli maaşı istedi ölüsün dediler" başlıklı haberde ismi geçen emekli Mehmet  Kenan Küçükmustafa'nın haberde yer alan iddiaları hakkında inceleme yapıldığı  ifade edildi.

 

 Son defa devlet memuru statüsünde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde  çalışmakta iken 15 Eylül 2014 tarihinde emekliye ayrılan Küçükmustafa'ya 15 Ekim  2014 tarihinden geçerli olmak üzere, 1 Ekim 2014 tarihinde emekli aylığı  bağlandığı, kamu personeli statüsünde geçen sürelerine karşılık olarak hesaplanan  emekli ikramiyesinin 9 Ekim 2014 tarihinde banka şubesine gönderildiği ve ilgili  tarafından söz konusu tutarın 13 Ekim 2014 tarihinde tahsil edildiği belirtildi.

 Adı geçene emekli aylıklarının düzenli olarak gönderildiği anımsatılan  açıklamada, diğer taraftan, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünden aynı kurumda  sigortalı olarak geçen hizmetlerine karşılık kıdem tazminatı ödenip ödenmediği  sorulduğu, ancak gönderilen yazıda "emekli olan" yerine sehven "vefat eden"  ifadesinin kullanıldığı kaydedildi.

 Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Bu ifadenin kullanılması tamamen dikkatsizlikten kaynaklı bir hata  olup, kurumun iş ve işlemlerine, maaş ödemelerine etkisi bulunmamaktadır. İlgili  şahısın emekli aylıkları ve  sağlık provizyonu açık olup, haberde adı geçenin  Kurumumuz kayıtlarında 'ölü olarak gözüktüğü'  ve vatandaşımızın yaşadığını  belgelemeye çalıştığına ilişkin ifadeler tamamen gerçek dışıdır."

Editör: TE Bilişim