~~SINIRSIZ TÜRKİYE...

Almanya'da Türk nüfus 1 milyonlara dayandığı yıllarda Alman Hükümetlerinin gösterdiği telaşı ve "Geri Dönüş Yasası" dahil aldıkları tedbirleri düşünüyorum da...
"Biz ne kadar rahat bir ülkeyiz, ne kadar vurdumduymaz bir Devletiz?" demek geliyor içimden.

Az değil en az 1,5 milyon Suriyeli ve en az onun yarısı kadar da değişik milletlerden insanlar doldu ülkemize. Sınırlarımız delik deşik. Oysa bir Devlet olmanın olmazsa olmaz şartlarının başlıcası sağlam sınırlarıdır.

Her gün yeni bir sınır hamlesi ile, şu veya bu sebeple sınırlarımız yol geçen hanı'na döndü. Sınırdan kimlik ve geçmiş sorgulaması dahi tam olarak yapılmadan bu insanlar iç bölgelere doğru sistemli bir şekilde kaydırılmaktadır. Güvenlik başta olmak üzere, siyasi, sosyal ve kültürel tüm kaygılar göz ardı edilmektedir.

Bir önemli husus ise zaman içinde bu insanlara Türk Vatandaşlığı hakkı verilmesi veya verilecek olmasıdır. Ülkemizin demografik yapısını doğrudan ilgilendiren bu husus ise ileride başımızı çok ağrıtacaktır.

Sınırdan her geleni, "yardıma muhtaç, zavallı" tanımlamasıyla kamuoyuna duyurmak hatta bunlar için gerek devletin örtülü ödeneğinden, gerekse şu an tam bilemediğimiz değişik kanallardan kaynaklar aktarmak ise bu milletin gerçek muhtaçlarına yapılan büyük bir haksızlıktır. Bunlara aktarılan ve artık milyar dolarlar ile övünülerek dünyaya anlatılan rakamların, bu ülkenin insanlarının kaç tanesinin iş ve aş derdine çare olarak sunulmaması ise yüreğimizi sızlatmalıdır!

Bizi sınır komşularımızla kötü eden, iç ve dış unsurların bugün yaşadığımız bu sıkıntıları önceden görebilecek ferasetten uzak olmaları ise düştüğümüz zavallı durumun başlıca sebeplerinden biridir...

Ayrıca, bir ülkede iç kargaşa çıkarmak isteyenlerin, önce o ülkeye yoğun bir göç ve mülteci akını sağladıklarını da önemle hatırlatmak isterim.
Zira; yakın siyasi tarih bunun sayısız örnekleri ile doludur!
(Seyit YÜCEL, 20 Eylül 2014)

 

Editör: TE Bilişim