Ankara'da en önemli iş merkezlerinden biri olan Ulus'ta esnaflar birer birer kepenk kapatmaya devam ediyor. 1964 senesinde açılan Ulus İş Hanı'nda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 300 dükkandan yaklaşık 240'ı kepenkleri kapattı.

Ankara'da göbek kısımda yer alan tarihi Ulus İş Hanı oldukça zor günler geçirmekte. Esnaf yaşanan ekonomik kriz sebebi ile dükkanlarını tek tek kapatırken tarihi binanın kapatılması da gündeme bile geldi. Son dönemdeki ekonomik krizin baş gösterdiği Ulus'da ekmek parası peşinde koşan esnafın 240 kadar dükkanının kepenk kapatması gözlerden kaçmadı.

Esnaf Kepenk Kapatıyor

İş hanı esnafında kuyumcu olan Tolga Soyalp açıklamasında, zor günler geçirdiklerini iş yapamaz dükkanların yeniden kiraya verilemediğini belirterek Melih Gökçek zamanında buranın 2 kez yıkılma kararı aldığını ve bunun mahkeme kararı doğrultusunda iptal edildiğini söyledi.

30 yıllık esnaflardan Şevki Aslan ise 30 yıllık bir esnaf olduğunu belirterek son yıllarda çay ocağı işletmeciliği yaptığını ve her geçen gün durumun daha da kötüye gittiğini ifade etti. Son dönemde AVM'lerin daha çok rağbet gördüğünü belirten Aslan, Ulus İş Hanı'nın tarihsel bir değeri olduğunu söz ederek kendilerine yardım edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim