Koronavirüs salgını ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi yardım desteği yapılmaya başlandı.  1100 TL pandemi desteği olarak da bilinen bu destek ödemelerini almak isteyenler, yılbaşına kadar 4.faz olarak bu parayı alabilecekler mi? sıkça araştırılan konuların başında geliyor. Belirli tarihlerde ödemesi gerçekleşen 1100 TL ödemeler, pandemi boyunda 2 kez 1000 TL 1 kez 1100 TL olarak verildi.  1100 TL tutarındaki sosyal yardım imkânından faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru hakkındaki araştırmaları sürüyor. Başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. 

Başvuru yapmak isteyenler, TC kimlik numarasına göre e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapacaklardır. E-Devlet üzerinden pandemi sosyal destek olarak başvuru yapabileceksiniz. Bunun için TC kimlik numaranızın son hanesi önemlidir. 

Başvuru yapacak olan kişiler, TC. kimlik numaralarının son hanesi ile;
0 ile bitenler Pazartesi
2 ile bitenler Salı
4 ile bitenler Çarşamba
6 ile bitenler Perşembe
8 ile bitenler Cuma günü başvurularını yapabilir.

YARDIMLAR BUNUNLA DA SINIRLI DEĞİL 

Maddi sıkıntı yaşayan kişiler için verilecek olan bu destek ödemeleri haricinde sosyal yardımlaşma kurumlarından daha fazla destek alabiliyorsunuz. Muhtaç durumda olan aileler maddi yardım haricinde gıda yardımı, kömür yardımı, eğitim yardımı, giyecek yardımı gibi birçok yardımlardan da faydalanacaklardır. Başvuruları isterseniz sosyal yardımlaşma üzerinden yapabilir isterseniz de e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yapmanız için şifre gerekli. PTT şubelerine giderek buradan E-devlet sistemi için şifre alabilir, bu şifre ile giriş yaparak başvuru ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. 

YILBAŞINDAN ÖNCE VERİLECEK Mİ? 

1100 TL yardım parası yılbaşından önce verilecek mi henüz belli değil. Ama son zamanlardaki zamlardan ötürü hükümetin nefes alınması için bu parayı ödeyeceği söyleniyor. Sonuçların açıklanması ile ilgili gelişmelerin ardından ihtiyaç sahibi aileler e devlet üzerinden sorgulama yapabilir. Başvurular listesinden 1100 TL sosyal yardım başvurusu sonuçları görüntülenebilir.

Editör: TE Bilişim