Dolar kurunun 18 TL'ye çıkması sonrasında ayçiçek yağı fiyatları altın fiyatlarıyla yarışır hale gelmişti. Zincir marketlerde dahi gün aşırı zamlanan ayçiçek yağı fiyatları 120 TL'yi bulmuştu. Diğer marketlerde 150 TL'yi geçen ayçiçek yağı fiyatları dolar kurundaki düşüşe rağmen gözle görülür bir düşmedi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Tarım kredi marketlerinde yüzde 11'e yakın indirim yapılarak 106 TL'de satılan ayçiçek yağı zincir marketlerde 110 TL'den satılmaya başlandı. BİM zincir market henüz bir indirim yapmazken, yağ toptancılarından dikkat çeken açıklama geldi.

“HERKES KENDİNCE ÖNLEM ALIP STOK YAPMIŞTI”

Yağ toptancıları, “Son dönemde yağın paleti 600 TL’ye kadar çıkmıştı 520 TL’ye düştü. Dolar burada sabit kalacak fabrikalar yeni fiyat belirleyecek. İndirimler iki haftaya kadar daha da artar. Önceden piyasaya güven olmadığı için herkes kendince önlem alıp stok yapmıştı” ifadelerini kullandı.

“AMBALAJ ÜRÜNLERİNE HEMEN YANSIR”

Süt ürünleri toptancıları ise kur düşüşüyle ilgili “Ambalaj ürünlerine hemen yansır. Eldekileri tüketmemiz lazım. Ne kadar sürede tükeneceğinin ön görüsünü yapamıyoruz. Ürün olarak aynı stoktayız. Haftalık ve aylık aldığımız ürünler var. Fabrikalardan aylık aldıklarımızı bir ay sonra haftalığı bir haftaya öğrenebileceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim