Tasarruf birinci sırada yer alırken, çeşitli gerekçelerle 774 kişiyi emekli eden,169 kişiyi de İstihdam Fazlası denilerek başka kurumlara gönderen TRT 3149 kişi ise sınavsız şekilde işe aldığı belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel KİT Alt Komisyonu toplantısında sorduğu soruya verilen cevaba istinaden bir açıklama yaptı.

Deneyimli isimlerin emekliliğe zorlandığını ifade eden Atila Sertel, o dönemde itirazlara tasarruf edileceği açıklamaları yaptığını söyledi. Emekli olmamak için direnen TRT çalışanlarına ‘haritadan yer beğen’ denildiğini ya da ‘teşvik al emek ol’ denildiğini emekli olmamak için direnenleri ise muhalif oldukları için İstihdam Fazlası Personel oldukları için farklı kurumlara yolladıklarını iddia etti.

İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, gönderilen sayıdan fazlasını sınvasız şekilde işe aldıklarını ifade etti.

'Bunun neresi tasarruf'

Atila Sertel, ‘Bir taraftan tecrübeli isimlere yol verildi diğer taraftan teşvik için kurumun kasasından fazla para çıktı. Bunun neresi tasarruf? Hani istihdam fazlası personel vardı? Bu olsa olsa kendi adamlarına yer açmak için yapılmış bir uygulamadır’ dedi.

İşe alınanların ise sınavsız ve liyakatsız olduğunu söyleyen Atila Sertel, İletişim fakültelerinden mezun olan binlerce gencin işsiz olduğuna dikkat çekti.

Sertel, 3 bin 149 kişinin hangi kriterlere göre alındığının açıklanması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim